information close dehaze keyboard_arrow_down keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right keyboard_arrow_up person vpn_key tagline Facebook google-plus conversion pie-diagram message dots play linkedIn logo-adcalls logo-adcalls-payoff mail twitter phone Gift Card icon-trial icon-info ac-badge icon-trafficsource icon-campaigntracking icon-multinumber icon-bulb chevron-down

Vragen over call tracking? Neem contact met ons op.

Het nieuwe prijsplan van AdCalls

Wij zijn het nieuwe jaar begonnen met een frisse start. Op 16 januari introduceerden wij onze nieuwe huisstijl, de nieuwe website en ook het nieuwe prijsplan. Waar je bij ons vorige prijsplan betaalde voor een licentie en de verbruikte belminuten, is ons prijsplan nu gebaseerd op een vaste prijs inclusief belminuten. Wat houdt het nieuwe prijsplan precies in?

Pakketten

 • Light
  Het Light-pakket zet je in voor de vijf belangrijkste verkeersbronnen. Per verkeersbron wordt er één telefoonnummer uitgegeven op de website. Meerdere bezoekers krijgen dus één telefoonnummer. Een bezoeker via Google AdWords krijgt een ander telefoonnummer te zien dan een bezoeker via Google Search. Omdat meerdere bezoekers op hetzelfde telefoonnummer bellen, krijg je alleen het aantal oproepen per verkeersbron inzichtelijk.

 • Basis
  Het Basis-pakket geeft meer inzicht in je behaalde telefonische conversies dan het Light-pakket. Wanneer je kiest voor het Basis-pakket zet je call tracking in om naast het aantal telefonische conversies per verkeersbron ook sessie-gegevens zoals landingspagina’s en zoekwoorden te achterhalen. Per nieuwe bezoeker wordt er één telefoonnummer uitgegeven. Per verkeersbron krijg je dus meerdere telefoonnummers.

 • Premium
  Het Premium-pakket meet dezelfde gegevens als het Basis-pakket. Maar wanneer je kiest voor het Premium-pakket kan je gebruik maken van alle extra functionaliteiten, zoals custom oproepen beoordelen, aangekondigd bellen, call recording, API-koppeling en oproep-beoordelingen in Analytics

Prijzen

 • Light
  Het Light-pakket is beschikbaar vanaf €39,- per maand. Naast deze licentiekosten betaal je ook voor de belminuten die je verbruikt met de inzet van call tracking-nummers. Kijk voor de actuele prijzen op de pakketten-pagina.

 • Basis
  Het Basis-pakket is beschikbaar vanaf €59,- per maand. Dit is inclusief 1.000 sessies. Met ‘sessies’ wordt het aantal bezoeken bedoeld naar de website, uit de marketingkanalen die je wilt meten met call tracking. Per extra 1.000 sessies betaal je €10,- per maand. De belminuten die gerealiseerd worden via de telefoonnummers die dynamisch worden uitgegeven op de website zijn onbeperkt en zitten inbegrepen in de prijs. De belminuten die gerealiseerd zijn via offsite telefoonnummers worden apart in rekening gebracht. Offsite telefoonnummers en de kosten daarvan, leg ik later uit.

 • Premium
  Het Premium-pakket is beschikbaar vanaf €99,- per maand. Dit is ook inclusief 1.000 sessies. Met ‘sessies’ wordt het aantal bezoeken bedoeld naar de website, uit de marketingkanalen die je wilt meten met call tracking. Per extra 1.000 sessies betaal je €15,- per maand. De belminuten die gerealiseerd worden via de telefoonnummers die dynamisch worden uitgegeven op de website zijn onbeperkt en zitten inbegrepen in de prijs. De belminuten die gerealiseerd zijn via offsite telefoonnummers worden apart in rekening gebracht. Hieronder volgt de uitleg over offsite telefoonnummers en de kosten daarvan.

Multi-nummeruitgifte

Wil jij meerdere telefoonnummers meten, voor bijvoorbeeld extra vestigingen? Dat kan met multi-nummeruitgifte. Hiervoor betaal je €2,- per extra vestiging/per 1.000 sessies.

Offsite telefoonnummers

Offsite telefoonnummers zijn telefoonnummers die je buiten je website plaatst. Zoals de oproep-extensie in Google AdWords of een advertentie in de krant. Bij het Basis- en het Premium-pakket zitten standaard 10 offsite telefoonnummers. Wil je meer dan 10 offsite telefoonnummers meten? Dat kan, dan betaal je €1,- per extra offsite telefoonnummer per maand. In het Light-pakket betaal je voor elk offsite telefoonnummers €1,- per maand.

De belminuten die gerealiseerd zijn via offsite telefoonnummers worden apart in rekening gebracht. Hieronder zie je de kosten voor het starttarief en het minuuttarief.

 • Starttarief (vast/mobiel): €0.0885 / €0.0985
 • Minuuttarief (vast/mobiel): €0.0885 / €0.0985

Houd overzicht over de kosten met een sessie-stop

De prijs die je per maand betaalt voor de inzet van AdCalls, is afhankelijk van het aantal sessies dat je ontvangt op je website via de verkeersbronnen die je wilt meten (Basis- en Premium-pakket). Bij de inzet van een sessie-stop wordt het aantal te meten sessies gelimiteerd, zodat je iedere maand een vast bedrag betaalt.

Stel de sessie-stop staat ingeschakeld voor 10.000 sessies per maand. Zodra je 10.000 sessies hebt gerealiseerd via de verkeersbronnen die je wilt meten, worden er geen nieuwe telefoonnummers voor call tracking meer uitgegeven op de website. Het reguliere telefoonnummer wordt vanaf dat moment weer op de website getoond.

Conclusie

Ons vorige prijsplan was gebaseerd op de belminuten die verbruikt werden via call tracking-nummers. Nu is het prijsplan vooral gebaseerd op het aantal sessies dat gemeten wordt via de te meten marketingkanalen. Bij het Basis- en het Premium-pakket betaal je nu een vast bedrag per maand voor het aantal sessies. Deze kosten zijn helemaal overzichtelijk wanneer je gebruik maakt van de sessie-stop. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.

Heb je nog vragen over het prijsplan? Neem dan contact met ons op.

Natalie
Geschreven door Natalie
Marketing & Support bij AdCalls